Valentijnscup 2019

geplaatst in: acrogym, Valentijn Acrocup 2019 | 0

Op 16 en 17 februari werd in sporthal De Boekhorst in Oosterwolde weer de Valentijnscup gehouden: een groot acrogym-toernooi waarvoor teams uit het hele land afreisden om er aan mee te doen.


Het voor de elfde keer georganiseerde toernooi is dan ook een uniek gegeven in de acro-wereld: het staat open voor alle niveau’s en gaat buiten de reguliere wedstrijden om.

Op het toernooi, dat helemaal in Valentijn-sferen is gebracht met veel roze ballonnen, gordijnen en hartjes, staat plezier dan ook voorop. Teams uit alle categorieën stonden er gebroederlijk na elkaar op de vloer, en lieten er hun oefeningen ter beoordeling zien aan een jury om zich met de concurrentie te meten.


Op zaterdag was er naast de reguliere competitie ook nog een “Funcup” waarbij de gymnasten grappige, mooie en bijzondere oefeningen in groepsverband mochten laten zien.


De vele vrijwilligers zorgden ervoor dat het toernooi in goede banen liep. Het toernooi is dan ook erg populair: er komen jaarlijks honderden gymnasten op af. En ook dit jaar kan weer gesproken worden van een zeer geslaagd weekend met prachtig acro, blije deelnemers en tevreden organisatie.

Foto: //www.facebook.com/SilviaNijholt/

 

Foto’s: Martine Hooijenga-Le Duc