Senioren Fit en Senioren Plus

geplaatst in: damesgym, Geen categorie | 0

Op donderdag 25 oktober was er de testdag voor 55+ in de gymzaal. Dit was opgezet in samenwerking met de buurtsport van Scala, gewichtsconsulente Gea Hut en thuiszorg De Friese Wouden. 

Deze dag is bezocht door ruim 35 senioren. Zij hebben testjes gedaan betreffende coördinatie, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Vooraf werd de bloeddruk, het lichaamsgewicht, vetpercentage en de BMI gemeten. Nadien of tijdens het wachten werd er even met elkaar gekletst onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Naar aanleiding van deze testdag heeft de afdeling gymnastiek een nieuwe bewegingsles ontwikkeld: Senioren Plus oftewel stoelgymnastiek. 

Dit is op de vrijdag 1x per twee weken van 10.00 – 11.00 uur en wordt gegeven door Anke van der Veen. We starten met een bakje koffie of thee. Deze les is vrijdag 2 november jl. van start gegaan met medewerking van beweegagoog Sjoerdje.

Bewegen is gezond voor lichaam en geest, ook geeft het meer energie. Daarnaast zorgt het samen bewegen voor het onderhouden en het leggen van nieuwe contacten. Doordat de lessen zittend worden gegeven is het voor vrijwel iedereen te volgen. De aandacht gaat hierbij uit naar o.a. motoriek, coördinatie en met name het samen bezig zijn. 

Flyer – seniorengym plus

De bestaande les Senioren Fit vindt iedere donderdagmiddag plaats van 13.15 – 14.15 uur en wordt gegeven door Bernou Veenstra. Deze les begint met eenvoudige loopvormen om het lichaam om te warmen, al dan niet gecombineerd met arm en beenbewegingen. Enkele oefeningen om de gewrichten los te draaien, spieren te rekken en evenwichtsoefeningen. De lessen zijn afwisselend met bijv. looppasvormen voor de conditie of een balspel, zodat de hartslag verhoogd. Ook worden er spierversterkende oefeningen op de mat gedaan. 

Flyer – senioren fit

Wat we zeker niet vergeten, zijn de lachspieren. Deze worden ook regelmatig ‘aangepakt’.

Doet u ook mee met deze gezellige ochtend of middag? Neemt u gerust contact op en doe mee om het te ervaren! 

Contact via secretariaat gymnastiek: 06-10270202 of svdgym@gmail.com