Open Lessen 10 en 13 mei

geplaatst in: acrogym | 0

Ook nieuwsgierig of acrogym iets voor jou is?
…kom dan vrijblijvend kennismaken met deze mooie sport!

Wanneer?
dinsdag 10 mei 2016, 16.00 – 17.30 uur
vrijdag 13 mei 2016, 17.00 – 18.30 uur

Waar?
Gymzaal te Donkerbroek, Schoolstraat 13

Voor wie?
Jongens en meisjes die graag een unieke teamsport willen beoefenen.
Leeftijd: vanaf 6 jaar (groep 3).

 

Acrogym: een wedstrijdsport gebaseerd op kracht, lenigheid, samenwerking en vertrouwen”. Maar wat is dat precies, acrogym? Het is lastig om kort te omschrijven wat acrogym precies is. Eigenlijk moet je het gewoon zien, want het is een prachtige sport om naar te kijken!

In tegenstelling tot turnen, is acrogym een teamsport. Er zijn verschillende teamsamenstellingen mogelijk en is voor zowel meiden als voor jongens. Een team bestaat uit een onderpartner(s) en een bovenpartner. Er zijn allerlei teams in verschillende lijnen (niveaus). Het begint bij E lijn-instap, daarna volgt de E lijn, wat al een stuk moeilijker is, D lijn en zo door tot de A lijn. De A lijn is de allerhoogste lijn binnen de acrogym dit is internationaal niveau. Alle niveau’s zijn weer onderverdeeld in leeftijdscategorieën.

Acrogym is een jurysport, dat wil zeggen dat het cijfer dat een duo of groep krijgt voor hun oefening, wordt bepaald door juryleden. De juryleden geven punten voor moeilijk, techniek en artistiek. Daarnaast wordt er ook nog gekeken naar de individueel uitgevoerde elementen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust langs om te ervaren of dit iets voor je is!

 

Flyer Open lessen