nijntje beweegdiploma 8 juli 2019

geplaatst in: peuter-en kleutergym | 0

Maandag 8 juli jl. was er feest om de gymzaal en ook een beetje spannend. Deze middag was er geen reguliere les, maar het nijntje beweegdiploma o.l.v. juf Bernou.

De peuters en kleuters klimmen en klauterden en deden enorm hun best na het oefenen in de lessen. Alle kinderen zijn uiteraard allemaal geslaagd voor hun beweegdiploma. Toppertjes!

Gefeliciteerd!

Nu eerst genieten van de zomervakantie!

Waarom nijntje beweegdiploma?

Op de site Kenniscentrum sport staat het volgende over bewegen op jonge leeftijd:

“Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen aangeboden, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.” (Kenniscentrum Sport, z.d.)

Bron:

Kenniscentrum sport. (z.d.). nijntje Beweegdiploma. Geraadpleegd op 16 juli 2019, van //www.kenniscentrumsport.nl/sportinterventies-en-beweeginterventies/interventie/nijntje-beweegdiploma/

 

Ook nieuwsgierig naar het nijntje beweegdiploma voor uw zoon of dochter?

Info via svdgym@gmail.com