Nijntje beweegdiploma 3 juni 2017

geplaatst in: peuter-en kleutergym | 0

Wederom 20 kinderen, die hun nijntje beweegdiploma hebben gehaald bij SV Donkerbroek afdeling gymnastiek!
Waarom het Beweegdiploma?

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Twee jaar geleden is de vereniging begonnen met oefenen en nu voor de 2e keer zijn er op 3 juni jl. diploma’s uitgereikt. Ook zijn er 13 aanmoedigingsdiplomas’s uitgereikt aan de kinderen, die nog maar net op gym zitten of nog niet alle facetten onder de knie hebben. 

Al met al een gezellig feestje in de gymzaal. Onder toezicht van ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen zijn er 33 kinderen met een diploma en wat leuks naar huis gegaan.

Volgend jaar kunnen de kinderen van het aanmoedigingsdiploma het beweegdiploma 1 halen en de kinderen van nijntje beweegdiploma 1 gaan dan voor nr. 2