Laatste plaatsingswedstrijd Den Bosch AB-lijn

geplaatst in: acrogym | 0

Op zaterdag 25 mei opnieuw een reisje naar het zuiden met vier teams.

Twee A-pupillentrio’s en één duo plus een B-seniorentrio  (combiteam Adonis). Deze wedstrijd was de laatste kans voor plaatsing Nederlands Kampioenschap. 

Het B-seniorenteam Nina, Marrit en Ilse liet een oefening in tempo en balans zien. Bij balans ging een element niet helemaal goed. In dit groot en sterk deelnemersveld is dit funest. Ze behaalden een 12e plek en net niet het limiet voor het NK. 

Het eerste pupillentrio Kyra, Meike en Riann kwam op de vloer en liet een knappe oefening zien. Helaas leverde hen dit een puntentotaal van 23,4 op. Hiermee zaten ze nèt onder het limiet voor het NK (limiet 23,5). 

Het pupillenduo Marleen en Merinthe lieten met hun mooie oefening wederom een mooie ontwikkeling zien. Met een score van 23,5 behaalden ze een tiende plek. Ondanks het behaalde NK limiet zijn ze net niet geplaatst voor het NK. Er gaan namelijk maar 8 teams door. 

Het pupillentrio Renske, Esmée en Xante (combiteam AcroAcademy) draaide een strakke oefening. Met een puntentotaal van 24.2 stonden ze als 4e naast het podium. Wel hadden zij zich al geplaatst voor het NK! Een prachtige prestatie! 

Op zondag 26 mei kwamen de A-junioren combiteams (AcroAcademy) in actie en beide teams Anna & Robin en Tess & Marten-Lin gingen met goud naar huis.

Zij hebben zich zowel voor het NK als het EK (Israël) geplaatst. 

Alle geplaatste teams gaan zich voorbereiden en volop trainen voor het Nederlands Kampioenschap!

Het NK vindt plaats op zondag 23 juni a.s. in de Ahoy te Rotterdam.