Freerunnen zaterdag 11 februari 2017

geplaatst in: freerunnen | 0

SV Donkerbroek heeft nu al zo’n 3 jaar ook freerunnen als afdeling. Een keer per jaar is er een wedstrijd voor deze heren en dames. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Het Iepen Frysk Kampioeschap Freerunnen (IFKF). In Jubbega mochten 8 deelnemers van bovengenoemde vereniging en 2 assistent trainers hun tricks en skills laten zien.

Bij een wedstrijd zijn 2 categorieën waar je aan kunt deelnemen. Het parcours bestond uit verschillende rekkenpartijen, 3 auto’s en vele kasten en pallets. De ene is de speed wedstrijd waarbij je zo snel mogelijk van A naar B moet terwijl je verschillende obstakels  moet bedwingen. Hieraan deden mee Finn Rooks, Niek Plender, Jelmer Bakker, Giel vd Wolfshaar, Jorn Boerema, Tijmen van Gurp, Thijs Nuwolt, Youri Rooks en assisitent trainers Theun Liemburg en Wilco Schouten. Finn Rooks was op 2 na de snelste in zijn leeftijdscategorie en mocht en een beker mee naar huis nemen. Bij de speed categorie was Elin Daling (6 jaar) de jongste deelenemer van de dag en mocht ook het spits afbijten. Wat een topper! Ook zus Veerle Daling liet een superroutine zien bij de flow wedstrijd. Hier is het de bedoeling dat je binnen 40 seconden zo mooi mogelijk het parcours over gaat op een zelf verzonnen weg. Je mag ook eerder stoppen, als je je armen boven je hoofd kruist geef je aan dat je klaar bent. Van SV Donkerbroek deden ook Youri Rooks. Tijmen van Gurp en Thijs Nuwolt mee. Sommige deden dus mee aan beide categorieën.

In de middageditie was het de beurt aan de oudere jeugd en zelfs enkele volwassenen. Hierbij waren de wereldkampioen en verschillende andere beroemdheden aanwezig die de kunst van het freerunnen al jaren beoefenen. De handtekeningen zijn binnen! Als met al een heel spektakel om te zien. Verschillende leden zijn dan ook teruggekomen om s middags nog even een blik te werpen op al dit moois!

Een fijne sportieve dag waar we hopelijk volgend jaar met nog meer deelenemers aanwezig zullen zijn!

Op de foto:boven vlnr: Tijmen van Gurp, Jelmer Bakker, Giel vd Wolfshaar zittend bovenop de auto vlnr: Veerke Daling en Finn Rooks. onder vlnr: Jesse Rooks, Elin Daling en Youri Rooks, Naast de auto van achter naar voren Wilco Schouten, Theun Liemburg en Thijs Nuwolt. Op de foto ontbreekt Jorn Boerema

Bewaren

Bewaren

Bewaren