Freerunnen: IFKF

geplaatst in: freerunnen | 0

Valentijnsdag 2016 stond niet voor iedereen in het teken van de liefde. SV Donkerbroek deed mee aan een freerunwedstrijd in Jubbega: het Iepen Frysk Kampioenschap Freerunnen…
Eerst 2 uur jammen op een vloer met allemaal obstakels. Er waren o.a. auto’s en rekken om jezelf te vermaken en je moves te oefenen. Tijdens deze jam konden de freerunners gelijk even het parcours verkennen. 

De groene lijnen op de vloer zij voor degene t/m 10 jaar en de rode lijnen zijn voor de 11 t/m 14 jarigen. Voor de oudste deelnemers leverde Donkerbroek geen deelnemers.

Na de jam kwam de wedstrijd. Onder grote spanning begon men met de categorie speed (z.s.m. van A naar B over obstakels). 

T/m 8 jaar deden Finn Rooks, Siem Bosma, Niek Plender en Ties Oosterhof mee. Laatst genoemde werd tweede en ging naar huis met een grote beker! Voor deze jongeman al de 2e prijs dit weekend. De zaterdag werd er goud in de wacht gesleept met een acrowedstrijd! 

Bij de 9 en 10 jarigen deden Jelmer Bakker, Giel vd Wolfshaar, Niels vd Wal en Thijs Nuwolt mee. Hier helaas geen prijzen. 

Ook bij de volgende leeftijdsgroep 11 en 12 jaar werd er geen prijs in de wacht gesleept. Beide ‘Joeri’s’ hebben het goed gedaan! Joeri Kristiaan en Youri Rooks zijn weer een ervaring rijker.

Bij de categorie flow (zo mooi mogelijk in 40 seconden) had Donkerbroek 3 deelnemers. Finn Rooks knalde op het parcours bij de t/m 9-jarigen en Thijs Nuwolt en Youri Rooks lieten even zien hoe het moest bij de 10 en 11 jarigen! Hier helaas ook geen prijzen. 

Belangrijk deze dag; veel ervaring opgedaan, veel gezien en lekker veel publiek op de tribune!

Super wedstrijd, super gedaan! Trots op alle freerunners! 

Volgend jaar weer!!

   
  

 Een korte impressie van de freerunjam