Eerste plaatsingswedstrijd AB lijn in Oss

geplaatst in: acrogym, Geen categorie | 0

Zaterdag 30 maart jl. was voor de AB lijn de eerste plaatsingswedstrijd. Het seizoen is voor heb nu ook begonnen. Met vijf teams (incl. combiteam Adonis spirtacrobatiek) richting Oss. Één team was vroeg uit de veren en vertrokken al vroeg uit Donkerbroek. 

B-junior trio Anouk, Linda en Indra mochten het spits afbijten. Zij lieten eerst hun balans oefening zien. Ze draaiden een nette oefening. Door de spanning wat kleine steekhes laten vallen. Het team herpakte zich bij de tweede oefening en liet een mooie tempo-oefening zien. Met een puntentotaal van 44.860 pakten ze de 8e plaats in een groot deelnemersveld van maar liefst 16 teams.

In de middag volgen de andere teams. Twee teams deden mee in de categorie A-pupillen trio. 

Een sterk deelnemersveld met 14 teams, die gewaagd zijn aan elkaar. De uitslagen lagen uiteindelijk ook dicht bij elkaar en letterlijk iedere honderdste was van belang. 

A-pupillen trio Renske, Esmée en Xante kwamen als eerst op de vloer en lieten een prachtige en strakke oefening zien. Zij genoten op de vloer en werden met 24.400 5e en hun limiet voor het NK gehaald. Een verschil van maar 0.15 van de tweede plek. Een knappe prestatie tussen de topsportclubs. 

Het andere A-pupillen trio Kyra, Meike en Riann lieten ook een mooie oefening zien! De spanningen van een eerste wedstrijd hadden invloed op het springen, waarvoor ze aftrek kregen. Voor hen een 10e plaats met puntenaantal van 22.500. 

In het laatste blok was het de beurt aan het A-pupillen duo Merinthe en Marleen. Voor Marleen was dit de allereerste wedstrijd en extra spannend. Het vorige seizoen zat ze in de E-lijn en dus een enorme sprong gemaakt. Ze heeft haar eerste salto alleen gesprongen. Helaas verstapte Merinthe zich en ging door haar enkel en viel. Wat knap was, was dat ze de draad gelijk weer op pakten. Ze maakten hun oefening met een trotse lach op hun gezicht verder af. Ze werden uiteindelijk met een score van 20.400 13e. 

Het B-senioren trio combiteam met Adonis waren tevens in de middag aan de beurt om hun twee oefeningen te laten zien. Nina, Marrit en Ilse hadden door omstandigheden een aantal weken niet getraind. Een enorm aantal teams in deze categorie, maar liefst 20 teams. Ze lieten een mooie balans en tempo oefening zien. Zij behaalden in dit sterke deelnemersveld een 7e plek met een score van 46.150. Zij behaalden hiermee tegens het limiet voor het NK 

 

 

Op zondag 31 maart mocht het combiteam met AcroAcademy Tess en Marten-Lin afreizen naar Oss. Zij lieten op de vloer drie prachtige oefeningen zien. Dit leverde hen de gouden medaille op en tevens het hoge limiet voor het EK.

Het andere combiteam met AcroAcademy Anna en Robin konden deze dag helaas niet mee doen wegens een vervelend griepje.

Het was letterlijk een zonnig weekend en trots op alle teams en op naar de volgende plaatsingswedstrijd op 4 & 5 mei a.s. in ‘sHertogenbosch.