Teampresentatie Acro 15 december

geplaatst in: acrogym, Geen categorie | 0

In tegenstelling tot turnen, is acrogym een teamsport. Binnen deze sport komen heel veel vaardigheden samen: behendigheid, kracht, lenigheid, expressie en dans, maar ook psychologische en sociale vaardigheden. Zo is er vertrouwen in de ander nodig. De sporters leren samen te werken, communiceren en letterlijk en figuurlijk op elkaar bouwen . 

Een oefening wordt uitgevoerd op muziek. Hierbij worden elementen getoond, waarbij samenwerking en vertrouwen van belang zijn. Het maken van torens met meerdere personen, een partner de lucht in gooien en ook weer opvangen. De acrogym bestaat uit verschillende niveaus. 

De oefening van de gymnasten wordt beoordeeld door juryleden. 

Alle wedstrijdteams van de acrogym SV Donkerbroek zullen op zaterdag 15 december 14.30 uur hun oefeningen laten zien in de gymzaal aan de Schoolstraat. 

2019 is in aantocht en in januari starten de D/E teams met de eerste plaatsingswedstrijd, gevolgd door de C lijn en daarna de AB-lijnen. 

Ze zijn volop aan het trainen om voor ouders en familie en andere belangstellenden een mooie spectaculaire middag te verzorgen. De teampresentatie is tevens bedoeld om de nieuwe teams  te laten wennen om voor publiek èn jury hun oefening te draaien. 

Tot 15 december 14.30 uur!