Plaatsingswedstrijd AB-lijn Den Bosch

geplaatst in: acrogym | 0

In het weekend van 24 en 25 maart deden drie teams mee met de 2e plaatsingswedstrijd  voor het NK acro. Deze keer reisden we af naar Den Bosch.

Zaterdag 24 maart was het de beurt aan ons B-senioren trio Nina van Roon, Elriecke Buurlage en Elin Bergsma. Zij draaiden twee mooie oefeningen. De balansoefening leverde 24.030 op en de tempo-oefening iets minder, 22.880. Totaal 46.190 wat het team een 4e plaats opleverde en genoeg punten voor plaatsing NK.

 

Op zondag 25 maart was het de beurt aan A-pupillentrio Renske de Jong, Esmée Koster en Xante Anbergen. Zij lieten een prachtige oefening zien in een sterk deelnemersveld en ondanks de goede oefening leverde dit voor hen 24.400 punten op. Dit betekende voor hen een 5e plek. Zij hadden zich al geplaatst voor het NK. Nu beide teams weer volop trainen om hun techniek nog meer te verbeteren.

Daarnaast kwam het  A-jeugd duo Tess Offringa ook in actie met haar partner Marten-Lin Visser (combiteam met AcroAcademy) en zij lieten fantastische oefeningen zien. Tempo 26.250 punten en balans 26.500. Met een totaal van 52.750 en een grote voorsprong op de nummer 2 mochten zij wederom met het goud naar huis. Dit team had zich ook al geplaatst voor het NK.

Op donderdag 5 april komt dit team in actie in Antwerpen, waar zij deelnemen aan het WK acrogym, waar A-jeugd team Anna Koster en Robin Hooijinga (combi AcroAcademy) ook aan deelnemen.